Konkurransen er avsluttet.
Se vår Facebook side for mer informasjon.
BLI ÅRETS INGENIØRFAMILIE

Her skal hele familien skape et byggverk med materialer som er tilgjengelig hjemme. Du kan enten tegne og fortelle, eller lage løsningen av de materialene du har tilgjengelig. Alt er mulig. Husk å ta et bilde av det du har laget og last bildet opp lenger ned på siden med en kort beskrivelse. Vi gleder oss til å se DIN løsning. Ta gjerne bilde sammen med familien!

Konkurransen går over åtte uker. Hver uke premieres den mest kreative og grensesprengende løsningen. Løsningen vurderes ut i fra kriteriene muliggjøring og grensesprengende. Juryen kårer en hovedvinner av konkurransen blant de åtte ukesvinnerne, som blir Årets Ingeniørfamilie. Hovedpremien er en reise til Legoland eller et reisegavekort.

Ekstra julebonuskonkurranse!

Vidunderlige pepperkakebyggverk

Trenger du litt påfyll i en slunken lommebok rett før jul? Ta pepperkakeutfordringen og vinn et Universal gavekort på kroner 3 000,-.

Verdens største pepperkakehus ble laget i Minnesota og var 3,9 meter langt, 10,8 meter bredt og 18,3 meter høyt. Nå kan dere realisere deres eget drømmebyggverk laget av pepperkaker. Velg selv hva dere ønsker å bygge - kanskje er det et tradisjonelt pepperkakehus eller hva med en pepperkakeskyskraper?

Konkurranseregler:

  • Bygg alene eller sammen med medstudenter, kolleger, venner eller familien.
  • Last opp ditt bidrag som et vanlig bilde her på nettsiden og sett temaet til "Vidunderlige pepperkakebyggverk"
  • Bidraget med flest mulig «likes» vinner. Det gjelder å få vennene dine til å like ditt bidrag. Antall likes er synlig på hvert bidrag.
  • Bidraget er ikke med i kåringen om å bli «Årets ingeniørfamilie», men du har fortsatt mulighet til å vinne denne tittelen ved å levere et bidrag innenfor et av de andre temaene
  • Konkurransen varer fra 2.desember til og med 15. desember

Årets pepperkakebidrag med flest likes er kåret! Vinneren er Aja Anta Magerøy og Kjersti Often Melander med den slående vakre Tresfjordpepperkakebrua. Juryen er riktignok litt usikker på stabiliteten til denne broen da pepperkakeingeniørene selv kommenterer at det er en "smule skjevsetninger på fundamentet", men juryen håper den står til jul!

Tema #1 – Bygg medaljepaviljong til OL

Norge skal kanskje søke om OL i 2022, og de som skal arrangere OL i Norge vil sikkert bli glad for alle ideér som barn og voksne kan komme med. Nå ber vi om din hjelp. De som skal motta gull, sølv og bronse i alle de forskjellige øvelsene trenger en fantastisk paviljong som de kan stå på. Her har du muligheten til å bruke din fantasi ved å velge akkurat de materialer du vil benytte. Kanskje du til og med overrasker deg selv? Alle medaljevinnere er stolte av hva de har gjort. Du kan også kan bli like stolt over ditt forslag.

Tema #2 – Nye fremkomstmidler

Før vi fikk biler og lastebiler brukte vi i gamle dager hest og kjerre for å transportere mennesker og varer. Nå har vi biler, båter, tog og fly. Når vi kjørte med hest og kjerre var det vel ingen som tenkte på at vi skulle fly i luften noen år senere? Kanskje har ikke de beste transportmidlene blitt funnet opp ennå? Nå ønsker vi forslag fra deg på en ny form for transportmiddel eller hvordan de vi har kan bli enda bedre.

Tema #3 – Joyride

De aller fleste barn liker fornøyelsesparker. Det gjør de fleste voksne også uten at de tør innrømme det. Nå har du sjansen til å finne opp et helt nytt apparat eller en leke som ingen før har sett før. Er det en blanding av en karusell og berg- og dalbane? Er det tømmerstokker med hopp? En aktivitet hele familien kan gjøre sammen?

Tema #4 – Utkikkstårnet

Kan du bygge et utkikkstårn på toppen av en ås som er så stort og høyt at vi kan se fjell eller kanskje Danmark i det fjerne. Hvordan bør det tårnet bygges? Er det boliger i den? Butikker? Barnehage? Fornøyelsespark?

For å laste opp din løsning og være med i konkurransen om å bli årets ingeniørfamilie må du registrere deg.

BIDRAG FRA ANDRE FAMILIER
UKESVINNERE
KONKURRANSEREGLER

Familiene skal skape et byggverk med materialer som er tilgjengelig hjemme.

Det stilles ikke krav til teknisk løsning, men familiene skal ta bilde av byggverket og laste det opp på konkurransesidene. Løsningen skal beskrives med maks fem setninger.

Hver uke premieres det mest kreative byggverket. Vurderingskriteriene vil være «muliggjøring» og «grensesprengende». Både ukesvinnere, og hovedvinner av hele konkurransen, kåres av en jury.